BedrijvenStresspreventie in bedrijven en organisaties

In welke situaties kan Hoofdweg voor jouw bedrijf of organisatie een antwoord bieden?

 

 • Jouw bedrijf of organisatie wil acties ondernemen in het kader van stresspreventie
 • Je wil werken aan meer veerkracht voor jouw medewerkers, teams, kortom voor je hele organisatie, zowel preventief als curatief
 • Een of meerdere van jouw medewerkers heeft nood aan handvaten om met stress om te gaan en wil hiervoor gebruik maken van individuele coaching
 • Het creëren van een werkomgeving, waarin de kans op burn-out zo klein mogelijk is en de kans op engagement, betrokkenheid, passie en groei zo groot mogelijk is 
 • Je wil met jouw team eens op een andere manier aan teambuilding doen en elkaar op een andere manier leren kennen

Wat mag je concreet verwachten?

 

Een volledig programma rond de invloed van stress en het opbouwen van veerkracht, met volgende thema's die aan bod kunnen komen:


 • Werken aan zelfzorg en stresspreventie - regulatie door hartcoherentie
 • Stress en energiebronnen
 • Omgaan met stress
 • Competenties en talenten
 • Waarden
 • Omgaan met veranderingen én jobcrafting

 

Indien gewenst kan je gebruik maken van een op maat gemaakte incompany-training en zo een actief beleid voeren om stress op het werk te voorkomen.     

 

Mogelijke invulling van het programma onderdeel werken aan zelfzorg en stresspreventie - regulatie

 

Infosessie

Een infosessie over stresshantering, veerkracht en hartcoherentie met demo (1,5u) is een ideale en eenvoudige manier om met een grote groep kennis te maken met wat stress in jouw lichaam doet.

 

Neem gerust contact op. We doen graag een voorstel om een infosessie op maat uit te werken voor uw bedrijf of organisatie.

 

Workshops hartcoherentie

Preventie door hartcoherentie is mogelijk via het programma: naar meer veerkracht en vitaliteit.

Het is niet altijd makkelijk voor een bedrijf of organisatie om teams vrij te maken voor een opleiding. Vandaar dat de 2 formules zodanig gecreëerd zijn om teams binnen een kort tijdsbestek te trainen.

Bij de start van de training wordt er een meting uitgevoerd waarbij lichamelijke klachten, negatieve stress, depressie en angsten bevraagd worden.

Na de training wordt er nogmaals een meting uitgevoerd om de effecten van de training te kunnen duiden. Dit resulteert in een anoniem rapport dat verstuurd wordt naar de directie en/of HRM van de organisatie. De deelnemer zelf ontvangt zijn persoonlijk resultaat.

 

Er zijn 2 mogelijke formules. Indien gewenst, kan een formule op maat uitgewerkt worden.

 

 • Formule 1:

2 halve dagen van 3u (incl.pauze). Tussen de 2 workshops is er een periode van 10 tot 14 dagen.

Deelnemers: max. 14 personen

Voordeel van deze formule: slechts twee momenten van training.

Nadeel van deze formule: de trainer heeft maar twee momenten om het team te coachen en op te volgen.

 

 • Formule 2:

4 sessies van telkens 1,5u. Tussen elke sessie is er een periode voorzien van 10 tot 14 dagen.

Deelnemers:  2 tot 14 personen.

Deze formule is interessant om grote groepen te trainen. In voor- en namiddagen kunnen teams aan bod komen op één dag. Graag groeperen van sessies in halve dagdelen.

Voordeel van deze formule: door de 4 contactmomenten kan de trainer het team beter coachen en opvolgen. Korte sessies in tijdsspanne.

Nadeel van deze formule: langere trainingstijd en 4 momenten te plannen.

 

Er is ook een mogelijkheid om extra tijd te voorzien na de sessies zodat deelnemers de dag zelf nog een individueel gesprek kunnen hebben met de trainer voor specifieke vragen.

 

Neem gerust contact op: samen bekijken we wat we met Hoofdweg voor jouw organisatie of bedrijf kunnen betekenen.

 


Workshop talenten en waarden

Het doel van deze workshop is om  vanuit de successen van het verleden, te werken aan de toekomst. Via verschillende werkvormen leren deelnemers waarderend te kijken naar de eigenheid, de sterktes en de typische waarden van het bedrijf. Van hieruit wordt dan samen gewerkt naar een veerkrachtige organisatie waar iedereen zich goed kan voelen.Workshop Teambuilding in de natuur

Samen met je collega's op teambuilding in de natuur met veel praktische oefeningen die je dichter bij jezelf en bij elkaar brengen. Neem zeker contact op om te bekijken hoe we voor jou een programma op maat kunnen uitwerken.

Deze bedrijven en organisaties mogen we reeds tot onze tevreden klanten rekenen

Wat onze klanten zeggen

Praktisch & hands on

"Marike is een persoon die je zo begeestert dat je direct zin hebt om met hartcoherentie aan de slag te gaan!
Ze houdt het heel erg down to earth, en maakt dat je met extra zuurstof en meer energie naar huis gaat.
Praktisch en hands on, een aanpak waar ik van hou!"

Kirsten Janssens

- Voka Limburg

Professionele begeleiding

“Bij Hoofdweg krijg je een zeer professionele begeleiding en een zeer snelle en correcte service. Er is steeds een zeer goede bereikbaarheid zowel per email als telefonisch. Afspraken worden correct nageleefd en geleverde rapporten zijn duidelijk en overzichtelijk. Marike heeft een zeer positieve uitstraling en slaagt erin om via gepaste vragen en begeleiding het beste in iedereen naar boven te halen en dit zowel individueel als in groep. Zowel voor hartcoherentie als loopbaanbegeleiding kan ze iedereen op het juiste moment de juiste spiegel voorhouden waardoor de gestelde vragen een zinvol en bruikbaar antwoord krijgen."


Ann Vander Borght

- LC Patents