Voel je je vaak overbevraagd en heb je het moeilijk om met druk en stress om te gaan? Heb je dan het gevoel dat je de weg kwijt bent en dat er iets moet veranderen? Dan is coaching in de natuur een goeie manier om hiermee aan de slag te gaan.
Samen met jou trek ik de natuur in, op zoek naar antwoorden zodat je zelf je weg weer vindt. Zoals de natuur ook ademt, leer ik je in de natuur terug te keren naar je eigen natuurlijke ademhaling. Via deze ademhaling en de antwoorden die in de natuur te vinden zijn, kun je eventueel een nieuwe weg zoeken, op je stappen terugkeren of met vernieuwde energie jouw weg verder gaan. Op je eigen hoofdweg, weg uit het hoofd en meer vanuit het hart.
Ben je geïnteresseerd om de natuur in te trekken en manieren te vinden hoe je best met je stress kan omgaan? Neem dan zeker contact op.
In de oudheid kozen filosofen niet voor niets voor wandelen. Door lopen en praten tegelijk, activeer je zowel je linker- als je rechterhersenhelft. Tijdens het wandelen kan je dus zowel fantaseren en dromen over je leven (rechts) als bepalen hoe je iets stap voor stap gaat aanpakken (links)
Tijdens een sessie in de natuur komen de antwoorden naar boven, die je onbewust al bij je droeg. Je hoeft ze ‘alleen maar’ naar de oppervlakte halen en er bewust van worden. Soms is taal hierbij ontoereikend. Daarom gebruiken we tijdens een sessie alle zintuigen. We gebruiken de natuur als spiegel. Zowel de planten en dieren, maar ook de seizoenen of onverwachte gebeurtenissen kunnen ons iets vertellen. De natuur helpt je bewust te worden, niet alleen van je (loopbaan) vraag waarvoor je een oplossing wil, maar ook om je op dit moment te concentreren in het hier- en nu.
Natuur werkt ook rustgevend en troostend. Door deze werking van de natuur worden problemen beter hanteerbaar.
De fysieke beweging zorgt voor een totaalproces in het lichaam. Je krijgt meer zuurstof en de organen en hersenen werken beter. Wandelen zorgt voor een bepaald ritme, waardoor je in een ontspannen, maar toch alerte toestand komt. Toch is veel wandelen en kilometers malen niet het hoofddoel. Op ieders maat, en naar ieders behoefte, kan het pad aangepast worden. Ook al staand of zittend worden oefeningen gedaan.
Ik had afgesproken met Katrien in een natuurgebied. Het was die ochtend koud en mistig.
Katrien was bij mij terechtgekomen omwille van een burn-out. We hadden al enkele sessies gewerkt met hartcoherentie. Stilaan kwam haar energie terug.
Die dag zouden we werken aan haar ‘hindernissen’.
Omdat Katrien, die een leidinggevende functie heeft, moeite had met delegeren en taken loslaten bij anderen, gaf ik haar de opdracht om geblinddoekt naar de overkant van het grote veld te stappen. Ze zou erop moeten vertrouwen dat ik, die naast haar liep, ervoor zou zorgen dat ze recht op haar doel zou afstappen, zonder struikelen of ergens tegenaan te lopen.
Onderweg was het even moeilijk. Ze geloofde niet dat ik haar recht liet lopen. Maar toch gaf ze me opnieuw haar vertrouwen en we liepen verder. Op het einddoel aangekomen nam Katrien haar blinddoek af en zag dat ik haar recht naar haar doel had laten lopen.
“Misschien moet ik toch wat meer op anderen vertrouwen”. “Misschien moet ik soms wat meer loslaten”. “Ik hoef niet alles zelf te doen”
De mooiste uitspraak van deze mistige ochtend kwam erna: Mijn leven is zoals vandaag, door de mist zie ik wél waar ik nu sta, maar ik zie niet hoe mijn pad zal lopen, waar ik naartoe ga. Maar ik moet vertrouwen dat dat goed komt”.
Mooi is het dat de natuur onze eigen inzichten naar boven laat komen.