HartcoherentieMeer veerkracht dankzij hartcoherentie coaching!

Een wetenschappelijk onderbouwde methode om zelfstandig stress te leren beheersen.

Hartcoherentie brengt jezelf terug in evenwicht.

De maatschappij vraagt enorm veel van je. Er zijn voortdurend prikkels die je aandacht vragen. Deze prikkels zetten je stress-systeem aan. Dat is op zich geen probleem, wel integendeel! Dat stress-systeem zorgt ervoor dat je adequaat kan reageren op gevaar. Maar… een stress-systeem dat altijd aanstaat, dàt is een probleem. Hierdoor kan je je niet meer ontspannen, voel je je altijd opgejaagd, gaat je ademhaling en je hartritme te snel, krijg je lichamelijke klachten en heb je het gevoel dat je geleefd wordt.


Hartcoherentie biedt hierop een eenvoudig maar effectief antwoord.

Wat is Hartcoherentie:

Hartcoherentie is een ademhalingsmethode, die het lichaam in balans brengt. Door op een ritmische manier en trager te gaan ademen, gaat het hart reageren. Dat hart laat dan aan het brein weten dat alles ‘veilig’ is en het lichaam komt tot rust. Er komt een gevoel van focus in een innerlijke rust. Je komt in de ‘flow’

Hierdoor produceert het lichaam minder stresshormonen. De immuniteit stijgt, samen met de veerkracht en energie, de ademhaling vertraagt. Het lichaam gebruikt zijn ‘rem’

Hartcoherentie: hartritme variabiliteit chaotisch en schokkend

Waarom kiezen voor hartcoherentie:

Het programma biedt eenvoudige, praktische en overal toepasbare (ademhalings)technieken en vaardigheden om je bewust te zijn van je stress en emoties, ze te beheren en te sturen.

In welke mate je hart coherent is, meet je met biofeedbackapparatuur die je verbindt met je pc, smartphone of tablet.

 

Hartcoherentie is géén ontspanningstechniek maar een training van je lichaam naar een optimale toestand. Zo train je jezelf in weerbaarheid tegen stress. Zo kan je dit dan inzetten op momenten dat je dat nodig hebt

 

Preventief: je verhoogt je veerkracht en je energie en kan je optimaal voorbereiden op je dag, op een zware vergadering, een sportwedstrijd, een uitdaging, een moeilijk gesprek, …


In het moment zelf: door de coherente toestand op te roepen, laat je je niet overspoelen door je stress en je emoties, maar kan je op een optimale manier reageren. Zo blijf je dicht bij jezelf en laat je je niet meeslepen door de situatie.

 

Curatief: Na een stress-piek kan je jezelf snel terug tot rust brengen. Zo blijft je lichaam niet aanstaan, je ademhaling en hartritme vertragen weer. Zo stopt het energieverlies dat gepaard gaat met stress, zeer snel.

 

Hoe verloopt het hartcoherentie coaching traject:

Een hartcoherentie training bestaat uit 5 sessies van telkens 1 uur.

Tijdens dat uur wordt info gegeven over stress, hartcoherentie en de invloed hiervan op je lichaam. Daarnaast worden oefeningen gegeven. Deze worden tijdens elke sessie gedaan, aangesloten aan een biofeedbacktoestel. Zo kan je zien wat de oefeningen in je lichaam doen. Deze oefeningen worden dan thuis verder ingeoefend en tijdens de volgende sessie geëvalueerd. 

Sessie 1:

Ademhaling

Aanleren van de hartcoherente ademhaling

Meting

Sessie 2:

Hart en hoofd

Invloed van hartcoherentie- ademhaling op je hartritme en op je brein

Sessie 3:

Hormonen en emoties

Uitleg aan de hand van een ‘energielandschap’

Sessie 4: Toepassing  

van de aangeleerde technieken op je dagelijkse leven

Sessie 5: Verankering  

van de hartcoherentie-technieken

Meting

Wil je zelf er graag zelf mee aan de slag gaan? Neem dan zeker contact voor het maken van een afspraak of voor bijkomende informatie. Je kan ook deelnemen aan een groepsprogramma, als je graag in groep leert. De volgende data vind je in de agenda

In deze situaties geeft Hartcoherentie je voordeel

 • Stress:
 • Angsten:
 • Examenvrees:
 • Concentratieproblemen
 • Burn-out:
 • Innerlijke rust
 • Overprikkeling
 • Faalangst

 

 • Stress-gerelateerde klachten zoals
  • Hoge bloeddruk
  • Hoofdpijn
  • Slecht slapen
  • Hartritmestoornissen
  • Chronische pijn
  • Weinig energie
  • Hyperventilatie
Positieve effecten van oefenen van hartcoherentie technieken

Extra voordelen van Hartcoherentie

 • eenvoudig toe te passen en korte trainingsperiode
 • korte oefentijd per dag (3 keer 6 minuten of 2 keer 10 minuten)
 • meetbaar tijdens de training
 • je neemt zelf het heft in eigen handen
 • minder ziekteverzuim

Hartcoherentie: Wat en waarom biofeedback

Biofeedback is het meten van bepaalde lichaamswaarden die ons iets vertellen over de toestand van lichaam .

Het biofeedbacktoestel dat wij gebruiken voor het meten van stress en hartcoherentie is een oorsensor. Deze sensor wordt aan de oorlel vastgemaakt en is via een snoer of via bluetooth verbonden met de computer of GSM.

Op deze manier wordt de hartslag geregistreerd en het hartritmepatroon zichtbaar gemaakt. Tijdens stress vertoont dat  hartritme een ander patroon dan bij flow en hartcoherentie. Biofeedback maakt dus stress zichtbaar! Dit toestel is daarom een grote meerwaarde in het trainen van hartcoherentie. Want dankzij de meting  kan je direct het effect van de oefeningen zien en op deze manier effectief verder trainen.

persoon die hartcoherentie oefent met een biofeedback toestel

Wat onze klanten zeggen

Veel mogelijkheden om mee te werken

"Ik vind het leuk en ben verwonderd dat deze methode zo eigentijds uitgedokterd is. Het biedt ontelbaar veel mogelijkheden om mee te werken. Nieuw voor mij is, dat terwijl je oefent, je tegelijkertijd op het scherm ziet wat je ademhaling en hart doen."

Nadine Goethals

Een aanrader!

"Hartcoherentie coaching heeft me geholpen om het molentje in mijn hoofd trager te laten draaien. Daardoor krijg je een beter beeld op de mogelijkheden.
Een aanrader!"

Sabrina Battista