Burn outWat kan je doen om te herstellen van een burn out?

Van een burn out kan je herstellen. Het vraagt tijd maar je kan er sterker uitkomen

Via ademhaling, beweging, oefeningen zowel binnen als in de natuur werk je stap voor stap aan het verkrijgen van meer energie. Om te herstellen van een burn out is het daarnaast van groot belang dat je inzicht krijgt in de werking van je eigen lichaam, inzicht in je energie-gevers en -vreters, inzicht in je waarden en competenties. Deze inzichten maken deel uit van de weg naar genezing van je burn out.

Is burn out coaching iets voor jou?

Burn out coaching is een traject van ongeveer 6 maanden waarbij op maat gewerkt wordt, en dit vanuit wetenschappelijke inzichten. Er wordt gebruik wordt gemaakt van het zelfgenezend vermogen, om te werken aan meer energie.

Maar belangrijk is ook dat er gekeken wordt hoe je terug kan keren naar het werkveld en hoe terugval kan voorkomen worden;

 

Er is de mogelijkheid om in te stappen in een individueel traject maar het is ook mogelijk om samen met anderen die worstelen en genezen van burn out samen op stap te gaan. Via gezamelijke oefeningen, uitwisseling, en ondertussen genieten van kleine dingen, wordt geleidelijk steeds meer energie opgebouwd en leer je copingstechnieken om met stress en druk om te gaan.

 

Wil je graag een intakegesprek om te kijken of dit voor jou iets kan betekenen? Neem dan zeker contact op.

Een eerste telefonisch gesprek is gratis. Hierin wordt afgetoetst wat je nodig hebt, welk traject je wil, of je individueel of in groep aan de slag wilt, enz.

Wat is burn out:

Men spreekt van burn out als men volgende 3 symptomen vertoont:


 • UITPUTTING (EXTREME VERMOEIDHEID) zowel fysisch als emotioneel
 • AFNEMEND VERTROUWEN IN DE PERSOONLIJKE COMPETENTIES
 • CYNISME MET AFSTAND NEMEN VAN
   
  • Het werk
  • De mensen met wie men werkt
  • Depersonalisatie : gap tussen mezelf en mijn omgeving
  • Dehumanisatie : anderen zijn geen echte “mensen” meer maar stereotypes
een vrouw met gesloten ogen, een hand op voorhoofd en de andere hand van zich weg duwend.Ze heeft last van burn out symptomen

Wie kan burn out krijgen:

Mensen met vuur, vanaf 14 jaar tot op hoge leeftijd. Oorspronkelijk werd enkel gesproken over burn out in relatie met werk. Momenteel wordt er veel ruimer naar gekeken. Eén op de 3 werknemers ervaart een hoge spanning, zowel op het werk als in het privé leven.

 

In deze maatschappij waarin mensen onder hoge druk staan, is de veroorzaker van een ziekte vaak complex, en is de diagnose moeilijk te stellen. Er is dan ook geen eenduidige behandeling voor handen. Werkdruk, stress, lifestyle, zwaar bewerkt voedsel, vervuiling enz. kunnen een heel breed scala aan ziekten veroorzaken en een aantal verschijnselen veroorzaken.