Marike De Rooze
Marike De Rooze

Marike De Rooze

Coach en trainer


Marike zoekt in haar begeleiden van mensen altijd naar een evenwicht tussen het rationele en het emotionele. Zij vertrekt vanuit het positieve en vanuit de kracht van mensen. Eveneens zoekt ze naar een balans tussen theoretische achtergrond en veel praktische oefeningen, waarmee mensen direct aan de slag kunnen. Zo wordt een verbinding gemaakt tussen hoofd en hart.


Als coach en trainer bij Hoofdweg wil Marike zich vooral toeleggen in het begeleiden van mensen op hun eigen weg, en voor hen een reisgenoot, een 'compagnon de route' te zijn. Mensen die uitgeblust zijn, mensen die op zoek zijn naar meer energie, die weer grip willen krijgen op hun leven en hun omgeving, zijn bij haar welkom.

Door mensen te bevragen wil zij hen tot meer inzicht brengen, zodat ze hun leven weer in handen kunnen nemen en gelukkig worden.

Maar ook wil Marike heel concrete handvaten meegeven om meer stress-vrij te kunnen leven, en met meer innerlijke rust en levensvreugde in het leven te staan.

Coaching Specialiteiten

  • Master in de biologie

  • Certificaat voor het godsdienstonderwijs

  • Hartcoherentie-coach bij Nerva

  • Hartcoherentie-coach bij Heartmath

  • Hartcoherentie-trainer bij Heartmath


  • Coach in de Natuur bij Natuur en Bos

  • Loopbaancoach bij Better Minds@work

  • Burn-out coach bij Dr. Luc Swinnen

Heartmath certified coach
heartmath certifie trainer

Hoofdweg...


... is de belangrijkste verbindingsweg in een streek. In het lichaam volgen we de hoofdweg, niet van het hoofd naar de rest van het lichaam! We volgen de weg die vertrekt vanuit het hart en die  naar het hoofd en het hele lichaam gaat


is een ander woord voor slagader. De slagaders zijn die bloedvaten die het hele lichaam van zuurstof voorzien


in een tijd waar heel veel zijwegen en keuzemogelijkheden zijn, biedt de hoofdweg zekerheid. Het is de weg waar je altijd weer naartoe kunt gaan, waarop je je kan oriënteren.


weg uit het hoofd. Naar je hart en je buikVolg je hart, dat klopt altijd!!