Wie we zijnWie is hartcoherentie trainer en coach, Marike De Rooze?

Marike De Rooze

Marike De Rooze

hartcoherentie trainer en coachMarike De Rooze is 49 jaar. In Leuven behaalde zij een master in de Biologie. Nadien schoolde zij zich verder bij, en behaalde het Certificaat voor het godsdienstonderwijs.


Marike heeft jarenlange ervaring in lesgeven in het middelbaar onderwijs en in het H.B.O.5 Verpleegkunde. Begeleiden en motiveren van mensen om het beste in hen naar boven te laten komen, is haar drijfveer.

 

Hartcoherentie overtuigde haar van het zelf-genezend vermogen van het lichaam via het hart. Daarom volgde ze verschillende opleidingen tot hartcoherentiecoach voor individuele klanten, en hartcoherentietrainer voor het trainen van groepen.


Vanuit haar eigen ervaring dat natuur mensen tot rust brengt, volgde Marike de opleiding tot 'coach in de natuur'. Deze kennis en kunde, wil ze koppelen aan haar opgedane vaardigheden tijdens de opleiding tot loopbaancoach, zodat zij mensen met loopbaanvragen kan verder helpen, ook in de natuur.


Marike zoekt in haar begeleiden van mensen altijd naar een evenwicht tussen het rationele en het emotionele. Zij vertrekt vanuit het positieve en vanuit de kracht van mensen. Eveneens zoekt ze naar een balans tussen theoretische achtergrond en veel praktische oefeningen, waarmee mensen direct aan de slag kunnen.


Als coach en trainer bij Hoofdweg wil Marike zich vooral toeleggen in het begeleiden van mensen op hun eigen weg, en voor hen een reisgenoot, een 'compagnon de route' te zijn.

Door mensen te bevragen wil zij hen tot meer inzicht brengen, zodat ze hun leven weer in handen kunnen nemen en gelukkig worden.

Maar ook wil Marike heel concrete handvaten meegeven om meer stress-vrij te kunnen leven, en met meer innerlijke rust en levensvreugde in het leven te staan.


Heartmath certified coach
heartmath certifie trainer

Hoofdweg...


... is de belangrijkste verbindingsweg in een streek. In het lichaam volgen we de hoofdweg, niet van het hoofd naar de rest van het lichaam! We volgen de weg die vertrekt vanuit het hart en die  naar het hoofd en het hele lichaam gaat


is een ander woord voor slagader. De slagaders zijn die bloedvaten die het hele lichaam van zuurstof voorzien


in een tijd waar heel veel zijwegen en keuzemogelijkheden zijn, biedt de hoofdweg zekerheid. Het is de weg waar je altijd weer naartoe kunt gaan, waarop je je kan oriënteren.


weg uit het hoofd. Naar je hart en je buikVolg je hart, dat klopt altijd!!

Wat onze klanten zeggen

Super coach!!

"Een aanrader om je bewust te worden van stress en wat het met je doet. En vooral om er actief mee aan de slag te gaan! Coherent ademen ... uit je hoofd weg. Hartverwarmend"

Veerle Konings


Een aanrader!

"Voor mij een openbaring dat de ademhaling zo'n groot effect kan hebben op je stresslevels, mentale gezondheid en ook je lichaam. Marike combineert duidelijke en goed onderbouwde theorie met praktische oefeningen. De test aan het begin en op het einde van het traject, toont je ook hoe sterk je doorgegroeid bent (zelfs zonder te beseffen!). Aanrader dus!"

Sara Davidson