Bedrijven

Stresspreventie in bedrijven en organisaties

In welke situaties kan Hoofdweg voor jouw bedrijf of organisatie een antwoord bieden?

 

  • Jouw bedrijf of organisatie wil acties ondernemen in het kader van stresspreventie
  • Je wil werken aan veerkracht van jouw collega's door het inzetten van hartcoherentie, zowel preventief als curatief
  • Een of meerdere van jouw medewerkers heeft nood aan handvaten om met stress om te gaan en wil hiervoor gebruik maken van individuele coaching
  • Een groepje van medewerkers wil kennismaken met hartcoherentie
  • Je wil met jouw team eens op een andere manier aan teambuilding doen en elkaar op een andere manier leren kennen

Wat mag je concreet verwachten?

 

Je krijgt een meetbare, wetenschappelijke methode aangeleerd die je kan inzetten op momenten van stress. Dankzij het gebruik van biofeedbackapparatuur kan je deze methodiek zelfstandig inoefenen en trainen. Deze methode kan je ook preventief inzetten om over de nodige veerkracht te beschikken op momenten van stress.

 

Indien gewenst kan je gebruik maken van een op maat gemaakte incompany-training en zo een actief beleid voeren om stress op het werk te voorkomen.     

 

Hoe verloopt het praktisch?

 

Infosessie

Een infosessie over stresshantering, veerkracht en hartcoherentie met demo (1,5u) is een ideale en eenvoudige manier om met een grote groep kennis te maken met wat stress in jouw lichaam doet.

 

Neem gerust contact op. We doen graag een voorstel om een infosessie op maat uit te werken voor uw bedrijf of organisatie.

 

Workshops

Preventie door hartcoherentie is mogelijk via het programma: naar meer veerkracht en vitaliteit.

Het is niet altijd makkelijk voor een bedrijf of organisatie om teams vrij te maken voor een opleiding. Vandaar dat de 2 formules zodanig gecreëerd zijn om teams binnen een kort tijdsbestek te trainen.

Bij de start van de training wordt er een meting uitgevoerd waarbij lichamelijke klachten, negatieve stress, depressie en angsten bevraagd worden.

Na de training wordt er nogmaals een meting uitgevoerd om de effecten van de training te kunnen duiden. Dit resulteert in een anoniem rapport dat verstuurd wordt naar de directie en/of HRM van de organisatie. De deelnemer zelf ontvangt zijn persoonlijk resultaat.

 

Er zijn 2 mogelijke formules. Indien gewenst, kan een formule op maat uitgewerkt worden.

 

  • Formule 1:

2 halve dagen van 3u (incl.pauze). Tussen de 2 workshops is er een periode van 10 tot 14 dagen.

Deelnemers: max. 14 personen

Voordeel van deze formule: slechts twee momenten van training.

Nadeel van deze formule: de trainer heeft maar twee momenten om het team te coachen en op te volgen.

 

  • Formule 2:

4 sessies van telkens 1,5u. Tussen elke sessie is er een periode voorzien van 10 tot 14 dagen.

Deelnemers:  2 tot 14 personen.

Deze formule is interessant om grote groepen te trainen. In voor- en namiddagen kunnen teams aan bod komen op één dag. Graag groeperen van sessies in halve dagdelen.

Voordeel van deze formule: door de 4 contactmomenten kan de trainer het team beter coachen en opvolgen. Korte sessies in tijdsspanne.

Nadeel van deze formule: langere trainingstijd en 4 momenten te plannen.

 

Er is ook een mogelijkheid om extra tijd te voorzien na de sessies zodat deelnemers de dag zelf nog een individueel gesprek kunnen hebben met de trainer voor specifieke vragen.

 

Neem gerust contact op: samen bekijken we wat we met Hoofdweg voor jouw organisatie of bedrijf kunnen betekenen.

 

Teambuilding in de natuur

Samen met je collega's op teambuilding in de natuur met veel praktische oefeningen die je dichter bij jezelf en bij elkaar brengen. Neem zeker contact op om te bekijken hoe we voor jou een programma op maat kunnen uitwerken.

 

“Onderzoeken in het bedrijfsleven wijzen uit dat het effect van hartcoherentie op de fysiologie rechtstreeks weerspiegeld wordt in de vermindering van de gebruikelijke stresssymptomen. (…) Als we kijken naar het functioneren van een onderneming en naar de sociale betrekkingen in het bedrijf, dan zien we dat groepen die geleerd hebben hun inwendige reacties te beheersen, in grotere harmonie samenwerken”

 

 

Dr. David Servan Schreiber

+32 (0)494 91 56 19

info@hoofdweg.be

Deze website gebruikt cookies. Door deze site verder te bezoeken, ga je akkoord met het gebruik van cookies.

Accepteren