natuur coaching

Coaching in de natuur... de natuur gebruiken om jezelf te herbronnen, om energie op te doen, om de dingen terug helder te zien, of gewoon om te ontspannen


Voel je je vaak overbevraagd en heb je het moeilijk om met druk en stress om te gaan?  Heb je dan het gevoel dat je de weg kwijt bent en dat er iets moet veranderen? Dan is coaching in de natuur een goeie manier om hiermee aan de slag te gaan.

 

Samen met jou trek ik de natuur in, op zoek naar antwoorden zodat je zelf je weg weer vindt. Zoals de natuur ook ademt, leer ik je in de natuur terug te keren naar je eigen natuurlijke ademhaling. Via deze ademhaling en de antwoorden die in de natuur te vinden zijn, kun je eventueel een nieuwe weg zoeken, op je stappen terugkeren of met vernieuwde energie jouw weg verder gaan. Op je eigen hoofdweg, weg uit het hoofd en meer vanuit het hart.

 

Ben je geïnteresseerd om de natuur in te trekken en manieren te vinden hoe je best met je stress kan omgaan? Neem dan zeker contact op.

Coaching in de natuur

In de oudheid kozen filosofen niet voor niets voor wandelen. Door lopen en praten tegelijk, activeer je zowel je linker- als je rechterhersenhelft. Tijdens het wandelen kan je dus zowel fantaseren en dromen over je leven (rechts) als bepalen hoe je iets stap voor stap gaat aanpakken (links)

Tijdens een sessie in de natuur komen de antwoorden naar boven, die je onbewust al bij je droeg. Je hoeft ze ‘alleen maar’ naar de oppervlakte halen en er bewust van worden. Soms is taal hierbij ontoereikend. Daarom gebruiken we tijdens een sessie alle zintuigen. We gebruiken de natuur als spiegel.  Zowel de planten en dieren, maar ook de seizoenen of onverwachte gebeurtenissen kunnen ons iets vertellen. De natuur helpt je bewust te worden, niet alleen van je (loopbaan) vraag waarvoor je een oplossing wil, maar ook om je op dit moment te concentreren in het hier- en nu.

Natuur werkt ook rustgevend en troostend. Door deze werking van de natuur worden problemen beter hanteerbaar.

De fysieke beweging zorgt voor een totaalproces in het lichaam. Je krijgt meer zuurstof en de organen en hersenen werken beter. Wandelen zorgt voor een bepaald ritme, waardoor je in een ontspannen, maar toch alerte toestand komt. Toch is veel wandelen en kilometers malen niet het hoofddoel. Op ieders maat, en naar ieders behoefte, kan het pad aangepast worden. Ook al staand of zittend worden oefeningen gedaan.

 

Loopbaan coaching in de natuur

Wil je loopbaancoaching in de natuur en wil je gebruik maken van loopbaancheques van VDAB?

Zo kan je voor slechts 40 euro 4 uren loopbaanbegeleiding aanvragen. Hoe vraag ik deze cheques aan en heb ik er recht op?

Hoe verloopt het praktisch?  • Sessies in de natuur, locatie in overleg af te spreken
  • Sessies van minimum 1,5u tot max 8u
  • Telefonische intake
  • Samen met jou beslissen we hoeveel sessies nodig zijn
  • Je kan ook gebruik maken van loopbaancheques van VDAB in kader van loopbaanbegeleiding in de natuur 

+32 (0)494 91 56 19

info@hoofdweg.be

Deze website gebruikt cookies. Door deze site verder te bezoeken, ga je akkoord met het gebruik van cookies.

Accepteren